Smalfilmer, foton, tidningsurklipp och minnen av stora och små händelser, både skolminnen och bus, vardag och fest. Det är vad dokumentärfilmaren Bo Harringer efterlyser till sin kommande film om från människorna och livet i Högsbo under 1950- och 60-talen.

I filmen intervjuar Bo Harringer Högsbobor ur flera generationer med minnen från när stadsdelen var ung.

– Det är framförallt gamla filmer som Bo Harringer efterlyser för att få en tidsskildring i sin film, vardagsminnen när folk har filmat hemma i familjen. Det kan vara små enkla saker och händelser, inget märkvärdigt, berättar Anna Eriksson vid Fritid och Folhälsa i Axel-Huset.

Klar att visas den femte juni

Det är Anna Eriksson som samlar in materialet och hon behöver det så snart som möjligt. Filmen ska vara klar att visas den femte juni i samband med 50-årsjubiléet för Axel Dahlströms torg.

Och en del av de minnen som inte kommer till användning i filmen ska istället visas i den utställning som öppnar i Axel-Huset i samband med jubiléet.

Fotnot:
För att lämna in material kontakta Anna Eriksson, tel 366 04 16 eller lämna materialet direkt på biblioteket på Axel Dahlströms torg.