Aktiviteter för stora och små. Gör egna högtidskort, lek loss i Barnens museum, tuta och kör eller upptäck det nyöppnade Sjöfartsmuseet Akvariet. Göteborgs museer och konsthall bjuder på aktiviteter för stora och små, vid sidan av alla nya och spännande utställningar. Fri entré gäller alltid för barn och unga under 20 år. För medföljande vuxna gäller dagsbiljett (60 kr) eller ett Museikort (120 kronor) som ger entré till stadens museer under ett helt år.

Sjöfartsmuseet Akvariet – Upplev havet med alla sinnen

Äntligen har Sjöfartsmuseet Akvariet öppnat igen för alla barn och vuxna! Den nya akvariebyggnaden under mark är dubbelt så stor som tidigare (1100 kvadratmeter) och innehåller tångskogar, fiskar och ett livs levande korallrev. Här finns också ett publikt laboratorium där du kan leka havsforskare för en dag. På museet hittar du också två helt nya utställningar för unga besökare, Knattegatt (0-3 år) och Stora Blå (4-10 år) Här kan barnen uppleva och lära känna havet genom lärande lek, utforskande och samarbete.
Tid och datum: varje dag museet är öppet, se öppettider på sjofartsmuseetakvariet

Göteborgs konstmuseum – Skapa egna högtidskort!

Under jullovet kan du skapa på egen hand i vår Studio. Kanske vill du göra ett kort till någon du känner, eller en annan bild.
Tid och datum: 27 december-8 januari, under museets ordinarie öppettider. Se öppettider på goteborgskonstmuseum.se

Tips! Upptäck utställningen Albert Edelfelt – Modernt konstnärsliv i sekelskiftets Europa på egen hand. Upptäck mer! är en folder med spännande kluringar för alla yngre besökare.
Fri entré för barn. Vuxna betalar entré till museet. Utställningen Albert Edelfelt – Modernt konstnärsliv i sekelskiftets Europa har förhöjd entréavgift (100 kr).

Öppen verkstad på konsthallen. Foto: Lo Birgersson

Göteborgs stadsmuseum – Lek loss i Barnens museum

Utställningen Barnens museum har öppet varje dag museet är öppet, med mycket att utforska för yngre besökare. Klättra i höghus, kryp i tunnlar, bygg en borg eller varför inte ta med morfar på en spårvagnstur?
27 dec-8 januari, under museets ordinarie öppettider. Se öppettider på goteborgsstadsmuseum.se

Göteborgs Konsthall – Öppen verkstad: tuta och kör

Kom och skapa med oss! Vi börjar med en kort visning av utställningen och fortsätter sedan i ateljén. Konsthallens personal presenterar, inspirerar och visar olika tips och tricks för att komma i gång med skapandet. I ateljén finns också möjligheten att sätta sig ner en stund, varva ner och bearbeta intrycken från utställningen. I vår läspyramid står det konst & barnböcker och tidskrifter som du gärna får läsa.
Tid och datum: 8 januari, Drop in från 13.00-16.00.

Barnens museum. Foto: Kristin Lidell