Äggjakt, påskharar och vårknoppar. Fira påsk inomhus, i ett glaspalats med varmt klimat! Det manar Trädgårdsföreningen som nu bjuder in både barn och vuxna till Palmhuset på skärtorsdag 28 mars.

– Vi vill starta en ny tradition här i Trädgårdsföreningen med fokus på barnen. På skärtorsdagen kan barnen pyssla sin egen näsa, kvast och sjalett och få en ”påskhäxa-inspirerad” ansiktsmålning, berättar evenemangsledare Zara Blidevik.

Förutom påskpyssel och ansiktsmålning finns det bland annat också en vårinspirerad utställning i Glashusets mittskepp med fokus på tiden precis innan våren exploderar. Här utlovas en hel del knoppar, jord och kanske lite guld och hyacinter.

Fri entré
Palmhusets palmer kommer också att vara dekorerade med stickade djur.

– De barn som ger sig ut på äggjakt och kan lista ut vem som gömt dem har chans att vinna ett stickat djur gjort av Knätofs, säger Zara Blidevik.

Vårutställningen och installationen med de stickade djuren finns att skåda i Palmhuset från 28 mars till 7 april. Fri entré till alla aktiviteter. Mer information finns på Trädgårdsföreningens hemsida på länken nedan.