Allsång med 2000 barn. På onsdagsförmiddagen rullade den igång – den fjortonde upplagan av Cho la Hop festivalen. Kulturskolan i Angered ser tillsammans med sina gäster till att dans, drama, konst och musik flödar över stadsdelen under fyra svängiga veckor.

Det som lite försiktigt började med allsång för ett par decennier sedan har 2012 utvecklats till en månadslång festival med massor av programpunkter för både elever och allmänhet.

– Allsången finns fortfarande kvar. I år är det ungefär 2000 barn i publiken och på scenen, säger Kirsten Møller som är samordnare för Kulturskolan i Angered och själv ser fram lite extra mot just den programpunkten.

Göteborg Wind Orchestra väntas dra stor publik
En annan säker publikmagnet på den fjortonde Cho la Hop-festivalen är konserten med El Sistemas kör och Svenska kammarkören på fredag kväll (11 maj) i Folkets Hus i Hammarkullen.

– Allmänheten är välkommen men det är en god idé att föranmäla sig för det kan bli fullt, säger Kirsten Møller.

Göteborg Wind Orchestras framträdande i Hammarkullehallen på onsdag (16 maj) är också ett gästspel som väntas dra stor publik.

– I övrigt är det förstås många programpunkter som är gamla favoriter från tidigare år, säger Kirsten Møller.

Pågår till 2 juni
Festivalen har de senaste åren haft mellan 7000 och 8000 besökare, och allt talar för att även årets upplaga kommer att locka stor publik till allt från Gatumusikens dag till den avslutande festföreställningen ”Stora Allsången” där barnen från ettan och tvåan framför de sånger de tränat in under året.

Cho la Hop-festivalen pågår från 9 maj till lördagen den 2 juni. Festivalen är ett samarbete mellan Kulturskolan Angered och Folkets Hus Hammarkullen, Kulturhuset Blå Stället, Hjällboskolan, KULF & KULIS i Angered samt Lärjeåns Kafé och Trädgårdar.