Många aktiviteter att välja mellan. Genom två träningsformer ska barn och ungdomar få chansen att röra sig mer, motionera och få bättre hälsa. Nu sprider sig möjligheterna till fler av idrotts- och föreningsförvaltningens anläggningar.

Nytt år, ny termin och nya möjligheter att börja idrotta. Göteborgs Stad erbjuder träning för barn och ungdomar på flera platser runt om i Göteborg.

37E0.jpg
– Vår stora förhoppning är att fler ska hitta till barn- och ungdomsträningarna och ta chansen att röra på sig. Träningsformerna har framförallt skapats för de barn och ungdomar som ännu inte har hittat någon föreningsidrott ännu. Men alla är välkomna att komma och prova på. Träningspassen leds alltid av välutbildade ledare och instruktörer, säger Camilla Wikander, samordnare friskvård hos idrotts- och föreningsförvaltningen.

Smörgåsbord med aktiviteter
Junior är en gruppaktivitet för unga mellan nio och 13 år. Här får de cirkelträning, dans, bollträning, träning i simbassäng och liknande. Passet finns idag på Angered Arena, Askims simhall, Kärra simhall, Lundbybadet och Skatås motionscentrum.

– Det är ett smörgåsbord med roliga aktiviteter, säger Camilla Wikander.

Ungdomsträning i gym riktar sig till unga mellan 13 och 15 år. I vanliga fall behöver den som är under 16 år ha med sig en vuxen för att få träna på de olika anläggningarna, men under dessa pass får ungdomarna hjälp och stöd av gympersonalen. Sedan tidigare finns Ungdomsträning i gym på Angered Arena, Lundbybadet och Skatås motionscentrum.

En nyhet är att det från och med i år startar även på Kärra simhall och Slottsskogsvallens idrottscentrum.

Vill nå ut till fler
Ungdomsträning i gym startade hösten 2017 och Junior har funnits sedan 2005. För Junior är kostnaden för att vara med är 30 kronor per träningstillfälle, men det finns också rabatterade erbjudanden som ”10-kort” för tio träningar eller terminskort för ungefär ett halvår. För Ungdomsträning i gym finns möjlighet att prova på en gång gratis per år och vill man fortsätta kan man teckna sig för tre månader eller mer.

– Vi tar krafttag nu för att nå ut ännu bättre. Alla är välkomna. Vi vill ge inspiration till rörelse och vill skapa så stora möjligheter som vi bara kan för att alla ska få vara med. Som det är nu har vi skapat en ”kedja” för de som vill hålla sig i rörelse. Från att man är nio år och börjar på Junior kan man sedan gå över till ungdomsträningen, och från året man fyller 16 år ska man kunna vara redo att med eget ansvar fortsätta med gym- och gruppträning med god kunskap om träning och hälsa i bagaget.

2232.jpg