Nya föreskrifter från 1 december. Göteborgs Stadsteater, Stora teatern, Rondo och Lilla Scenen på Liseberg kommer att kräva vaccinationsbevis av besökarna från den 1 december. På Scandinavium är det upp till varje arrangör att ta beslut om vaccinationsbevis. Ett gott råd är att vara ute i god och kolla med arrangören inför evenemanget.

Nya föreskrifter och allmänna råd från Folkhälsomyndigheten gäller från den 1 december för att förhindra spridning av covid-19. Det gäller allmänna sammankomster och offentliga tillställningar. Då kan arrangörer till evenemang inomhus ställa krav på vaccinationsbevis om det är fler än 100 deltagare eller använda mer omfattande smittskyddsåtgärder.

Scandinavium som drivs av Got Event, Göteborgs Stads evenemangs- och arenabolag, vill erbjuda säkra och trygga evenemang. Därför kan publiken komma att behöva visa vaccinationsbevis.

– Det är respektive arrangör som beslutar om det och det är arrangören som ansvarar för att kontrollen sker på ett bra sätt. Men vi finns alltid med som ett stöd till arrangören, säger Mikael Persson, kommunikationsansvarig på Got Event.

Krav på Göteborgs Stadsteater

Göteborgs Stadsteater kommer att begära vaccinationsbevis av besökare till samtliga scener i teaterhuset vid Götaplatsen från och med den 1 december.

– För att göra besöket så smidigt som möjligt för de som ska gå på en föreställning ber vi alla att ladda ner vaccinationsbeviset i förväg i mobilen, alternativt ha med sig det utskrivet samt ta med sig en giltig id-handling. Eftersom hanteringen kan ta lite extra tid är det bra att komma i god tid till teatern, säger Ann Waldeborn, pressansvarig.

Stora teatern och Liseberg

Stora teatern följer Folkhälsomyndighetens riktlinjer och kommer att kontrollera besökarnas legitimation och vaccinationsbevis. Det innebär att det kan ta lite längre tid vid insläppet och detta har besökarna fått veta i förväg. Stora teatern kommer att göra uppföljningar varje kväll för att se om det går att göra något mer för att få ett smidigare insläpp.

Liseberg inför vaccinationsbevis för evenemang på Rondo och Lilla Scenen. Även Lisebergsteatern omfattas, men där är det respektive arrangör som ansvarar. Kravet på vaccinationsbevis påverkar inte nöjesparken eller julbord.

OBS: Om du ska du besöka evenemang på annat ställe än de som nämns i texten, så kontrollera med arrangören vad som gäller.