Både internationella och svenska. Det blir många författarbesök på Stadsbiblioteket under veckan och bokmässehelgen. Internationell författarscen Göteborg inleder hösten med att bjuda in tre aktuella och prisbelönta författare från Ukraina, USA och Sydafrika. Under helgen gästar även en rad svenska författare.

Först ut i Internationell författarscen, på onsdag 21 september, är ukrainskan Victoria Belim, aktuell med biografin ”Röda sirener”. Kvällen därpå kommer den amerikanska författaren John Keene på ett efterlängtat besök.

På lördag 24 september är det dags för Stadsbibliotekets publik att bekanta sig med Sydafrikanska författaren och dramatikern Damon Galgut, som skrev sin första roman redan som 17-åring och genom åren har han fått många prestigefyllda priser för sina böcker.

Göran Greider tar emot pris

 Under bokmässehelgen kommer även en rad andra författare till Stadsbiblioteket. På fredagen spelar Örnen och Kråkans poesipod in ett liveavsnitt på Trappscenen. Därefter mottar författaren och debattören Göran Greider årets Anderbergspris och samtalar med Ingrid Norrman, ordförande i Bengt Anderbergsällskapet.

På lördag dyker några folkkära artister upp på Trappscenen. Nina Gunke berättar om sitt liv, från det hårda slitet för att bli en firad skådespelerska via insikten om att något inte stämmer och slutligen diagnosen Alzheimers sjukdom.

Döttrarna berättar om Lill-Babs

Därefter kommer Malin Berghagen, Kristin Kaspersen och Monica Svensson och berättar om sin mamma Barbro ”Lill-Babs” Svensson, en av Sveriges mest älskade artister.

Sist ut på lördagen är Stadsbibliotekets traditionsenliga finska författarmatiné som i år besöks av bröderna Kjell och Mårten Westö.