5–7 april på Svenska Mässan. Många känner inte till att Flexlinjen är öppen för alla göteborgare. För att öka kunskapen om det trygga färdsättet deltar Trafikkontoret och avdelningen serviceresor på Seniormässan. Där finns även Göteborgs bibliotek och Boplats på plats.

Flexlinjens små bussar kör i begränsade områden och kan komma närmare än annan kollektivtrafik. Den som vill åka med registrerar sig och bokar sin resa i förväg och blir garanterad en sittplats.

– Det är ett tryggt och trevligt sätt att ta sig till apotek, matbutik och annan service i sitt närområde. Det är en rullande mötesplats där man möts av samma hjälpsamma förare, säger Per-Olof Ek på Serviceresors kundservice.

Samma pris som övrig kollektivtrafik

Han lyfter att ambitionen är att lyfta kunskapen hos göteborgarna om färdsättet.

– När vi är ute och träffar medborgare tror en del att man behöver ha en nedsättning eller vara i en viss ålder för att åka med. Men Flexlinjen är en del av den allmänna kollektivtrafiken och alla är välkomna att åka med. Priset för att resa med Flexlinjen är samma som för övrig kollektivtrafik, och seniorbiljetten gäller även här.

För att öka kunskapen kring Flexlinjen, och få fler att prova turerna, deltar Serviceresor på Seniormässan på Svenska Mässan vid Korsvägen 5–7 april. Montern finns i anslutning till Västtrafiks och deltagandet sker i samarbete.

– Vi kommer att ha ett elfordon från Flexlinjen på plats för att besökarna ska kunna provsitta och titta närmare på fordonet. Där kommer personal på serviceresor fånga frågorna från mässbesökarna. Vi vill också visa hur man finner information om serviceresors verksamheter på www.goteborg.se. Och hur man registrerar sig, bokar resor samt hittar mötesplatser med Flexlinjen, säger Per-Olof Ek.

Biblioteken ger handledning

Biblioteken i Göteborg deltar också på Seniormässan med en monter där besökarna kan möta bibliotekarier från bibliotek i hela staden. Här kan den som vill skaffa ett nytt, eller uppdatera ett äldre, bibliotekskort.

– Vi ger även handledning i hur man laddar ner och använder våra appar, där man kan göra allt från att reservera böcker och läsa dagstidningar till att ta del av språkkurser. Vi kommer dessutom att ha en del böcker som man kan låna på plats, säger Magdalena Sandahl på enheten Digitala verktyg, logistik och kundtjänst på Stadsbiblioteket.

Boplats ger råd om bostäder för seniorer

Även Göteborgs Stads bostadsförmedling Boplats Göteborg finns på plats. I montern ger de råd om hur man som seniorer kan ordna din framtida bostad, och ger information om kötider för senior- och trygghetsboende.

– Den som vill lära sig ännu mer om bostadsmarknaden för seniorer kan passa på att lyssna på seminariet med vår vd Maria Meyer-Martins 5 april klockan 12.30 på Seminariescenen. Platserna är begränsade, så kom i tid, säger Annelie Alsbjer, bostadscoach och kommunikatör.