7.500 personer kom till säsongsavslutningen i Flunsåsparken på tisdagskvällen. Lill Babs, Siw Malmqvist och Ann-Louise Hanson lyckades slå alla tiders publikrekord i Hisingsparken som är Sveriges enda avgiftsfria folkpark.

– Det här kommer vi aldrig att slå igen. Det trodde jag aldrig, säger en mycket glad och nöjd Swicky Krantz. Han har ansvarat för arrangemangen alla de 21 åren de pågått.

Förra året firade satsningen 20 år och då slogs rekord med 6.000 i publiken. Det slogs med råge på tisdagskvällen. Det var samma trio som stod för båda rekorden – Lill Babs, Siw Malmqvist, Ann-Louise Hanson.

Folk började bänka sig redan fem sex timmar innan underhållningen började. Vissa kom hela vägen från Stockholm för att få lyssna. Regnet höll sig borta under kvällen och publiken uppskattade mycket de tre damerna på scen.

Unik park
43FA.jpg
Under hela sommaren har en lång rad artister besökt parken. Familjekvällar, dans, allsång, schack och många andra aktiviteter har arrangerats. ”Flunsan” drivs av Flunsåsparkens vänner och Stadsdelsförvaltningen Lundby. Parken är unik och Sveriges enda avgiftsfria folkpark.

Möjligheten till gratis underhållning beror också på mycket idéellt arbete och sponsorspengar.

Bra år

– Det har gått väldigt bra i år. Vi har ju haft tur med vädret i år, berättar Swicky Krantz.

I snitt har parken haft 2.000 besökare varje tisdag. De stora etablerade artisterna har dragit flest människor.

Populär folkpark

Parken är mycket populär bland artisterna som till och med ringer och ber om att få bli inbokade nästa sommar.

– Den här typen av underhållning har försvunnit. Idag är det stora tunga konserter där folk måste betala dyra pengar. De får inte den närkontakt med artisterna som de får här. Här går artister ut från scenen och rätt ut i publiken. Det är därför vi får det positiva gensvaret som vi får från de gamla folkparksrävarna som turnerat mycket, säger Swicky Krantz.

5E30.jpg

7.500 personer kom till Flunsåsparken.