Ny barnattraktion klar 2020. Liseberg satsar på barnfamiljerna och nästa stora nyhet är Underlandet, en resa genom sagolika miljöer ner i underjorden. Satsningen är den största för målgruppen sedan Kaninlandet byggdes 2013.

Totalt är det 200 miljoner kronor som nu investeras i Kaninlandet. Det mesta av pengarna går till attraktionen Underlandet – en resa på räls och med Lisebergskaninerna i fokus. Besökarna färdas genom mörker i sagolika miljöer med animationer, ljud- och ljuseffekter.

Större och bättre än Sagoslottet
– Sedan Kaninlandet byggdes 2013 har våra gäster fått lära känna Lisebergskaninerna Kanne och Kanina ovan jord. Vad kaninerna har sysslat med under jord har vi bara kunnat drömma om – fram tills nu. I Underlandet får vi för första gången följa med under jord och helt ge oss hän till deras magiska värld, säger David Schofield, creative director på Liseberg.

När berg- och dalbanan Valkyria öppnades stängdes Sagoslottet, men nu får barnen en ny chans till åktur i sagomiljö.

– Vi lovade våra familjegäster att vi skulle ersätta Sagoslottet med något större och bättre. Det är det vi gör nu. Mycket har hänt med teknik och mekanik sedan Sagoslottet byggdes och Underlandet kommer att sätta nya standarder för denna typ upplevelser i Sverige, säger Andreas Andersen, vd på Liseberg.

Underlandet invigs våren 2020.