Den 29 december fyller FolkTeatern 50 år. Samma dag har "Nu är det bra" urpremiär. Hela scenen har byggts om och publiken sitter runt scenen som en arena.

Ombyggnaden sammanföll turligt nog med den ombyggnad som teatern var tvungen till på grund av en omfattande vattenläcka nyligen. Då läckte 70 000 liter vatten in över scenen.

Teatern visar också vad som hänt under de senaste 50 åren, bland annat med en rad egna uppsättningar, i en utställning i teaterns foajé.

”Nu är det bra”

”Nu är det bra” är en nyskriven samtidspjäs av Mats Kjelbye i regi av Niklas Hjulström. Det är en musikalisk balansakt om solidaritet, om att vilja mer, om längtan efter kontakt och om livet.

Pjäsen handlar om en familj, två radiostationer och en flyktingflicka som gömmer sig. De olika karaktärerna upplever Sverige och det nya samhället på olika sätt med olika förutsättningar och inställningar.

Föreställningen är den första delen i en trilogi och är regisserad av Niklas Hjulström och med manus av Mats Kjelbye. Niklas Hjulström tillträdde som konstnärlig ledare för Stora Scenen på FolkTeatern vid årsskiftet.