Rullstolsdans, teater och tävlingar i Flunåsparken. Sångerskan Shirley Clamp är det stora dragplåstret på Hisingens funktionshinderdag söndag 30 augusti i Flunsåsparken. Här bjuds det också på rullstolsdans, barnteater och tävlingar.

Hisingens funktionshinderdag arrangeras nu för tredje året, en dag som har till syfte att uppmärksamma och synliggöra livsvillkoren för personer med funktionsnedsättning.

Ett aktuellt tema i år är bland annat psykisk ohälsa och med fokus på ungas livsvillkor.

Ett 20-tal föreningar medverkar
– Föreningarna som medverkar på dagen lyfter fram många aktuella frågor, en handlar om hur viktigt det är att personer med psykisk ohälsa får stöd redan i unga år, säger Susanna Siljegovic Johansson, områdeschef i Lundby.

Tanken är att föreningarna ska kunna visa att de finns och vad de kan hjälpa till med. Och visa upp sig för medborgarna.

– Därför blir det aktiviteter som rullstolskörning och mörkervandring, där besökarna får uppleva hur det är att vara synskadad, säger Susanna Siljegovic Johansson.

Ett 20-tal föreningar medverkar i Flunsåsparken på söndag, till exempel Föreningen Autism och Asperger, Attention Hisingen och Kungälv, Astma/Allergiförbundet, DHR (Förbundet för ett samhälle utan rörelsehinder) Synskadades Riksförbund, SRF.

Invigning klockan 12
Göteborgs Stad är också med som deltagare, exempelvis Lots för barn och unga och en daglig verksamhet är med och säljer saker som deltagarna tillverkar.

Dagen invigs klockan 12 och därefter blir det bland annat rullstolsdans, barnteater med Pettson & Findus och tävlingar. Dagens konferencier Jane Johnzon gör intervjuer på scenen.

Det är fri entré till hela programmet, som arrangeras av de tre stadsdelsnämnderna på Hisingen och deras funktionshinderråd.