Fler aktiviteter under hösten. Badsäsongen i Jubileumsparken i Frihamnen har förlängts. Allmänna badet har öppet till på söndag. Saltvattensbadet och bastun har öppet tills vidare. Under hösten blir det också andra aktiviteter i parken.

Upphandlingen av entreprenören för Jubileumsparkens första del på land har överklagats och det gör att bygget inte kommer igång nu som det var tänkt.

Ia Kjellsdotter leder den dagliga driften av Jubileumsparken via den ideella föreningen Passalen.

– I avvaktan på beslut från Förvaltningsrätten har vi bestämt att fortsätta att ha öppet bad och bastu lite längre. Vi vet inte när beslutet kommer, vår förhoppning är att få ett besked före jul, säger Amelie Sandow, projektledare för byggnationen på park- och naturförvaltningen.

“Göteborgarna älskar bastun”

Det allmänna badet med sötvatten, som var tänkt att stänga den 9 augusti, är nu öppet till 30 augusti. Bastu och saltvattensbadet är öppet tills vidare. Bastun har öppet fyra kvällar i veckan och helger, enligt det ordinarie schemat, från vecka 37. I vanliga fall finns det 25 platser i bastun, med anledning av pandemin finns det 15 platser.

– Göteborgarna älskar bastun och det är många som vill basta, säger Ia Kjellsdotter, som leder den dagliga driften av parken via den ideella föreningen Passalen.

Aktiviteter under hösten

Det blir fler aktiviteter under hösten. Den här veckan startar skolseglingen som pågår till den 24 september. Den är fullbokad. Under vecka 44 blir det en höstlovsspecial i samverkan med olika organisationer.

– Vi tittar på aktiviteter som är i vatten, det är rätt kallt då så bad är inte det mest aktuella, utan vatten på olika sätt, säger Ia Kjellsdotter.

Händer saker på land

Skaterampen finns också kvar i höst, odlingsmöjlighet via Jubileumsodlarna och uteklassrummet “Näsan i blöt”. “Lights in Jubileumsparken” återkommer i år. Det är olika ljusinstallationer, bland annat projiceras bilder på bastun.

– Det var välbesökt förra året, men aktiviteten blir närmare jul för det behöver vara riktigt mörkt, säger Ia Kjellsdotter.

Summering av sommaren

Hon berättar att det varit en jättefin sommar i parken, med temat “Bada med hänsyn”, och att de jobbat med att alla aktiviteter ska vara säkra för alla ur covid-19-synpunkt.

– Det här är platsen många vill vara på och det har varit långa köer vid vid fint väder. 50 personer har fått vara inne på badet samtidigt, det har vi varit jättestrikta med. Gästerna har visat stor respekt och förståelse för att de fått vänta, säger Ia Kjellsdotter.