Inleder sommarens firande. Hooja, Sigrid, Sarah Klang och Jens Lekman & Burnstein Orchestra. Och en miniversion av Way Out West. Det är några av programpunkterna på Jubileumsfestivalen som blir startskottet för sommarens 400-årsfirande av Göteborg. 

– Staden bjuder på en riktig folkfest med allt ifrån internationellt kända artister till göteborgska stjärnor, säger Kristian Ferrara, projektledare på Göteborg & Co för Jubileumsfestivalen.

Jubileumsfestivalen äger rum den 2–5 juni i Frihamnen och de första artisterna är klara. Två av dem är Göteborgs egna Sarah Klang och Jens Lekman. Den senare har sällskap av Burnstein Orchestra. Festivalen kommer även att gästas av Gällivare-fenomenet Hooja och den norska stjärnan Sigrid. Albin Lee Meldau finns på plats för att ta emot Lasse Dahlqvist-sällskapets stipendium.

Fri entré

En av kvällarna tar Way out west över festivalens tre scener och sätter sin prägel på området.

– Way Out West är synonymt med Göteborg och vice versa, och det känns minst sagt ärofyllt att få vara en del av 400-årsfirandet. Under vår kväll i Frihamnen kommer vi att skapa ett Way Out West i miniatyr, som förhoppningsvis kommer ge fler en smak av det vi gör i Slottsskogen andra helgen i augusti, säger Filip Hiltmann, marknadsansvarig för Way out west.

Jubileumsfestivalen har fri entré och är öppen för alla åldrar. Inom kort släpps fler artister till festivalen.