Vackert vemod i Trädgårdsföreningen. Vemodet när frosten kommit och klorofyllen har dragit sig tillbaka tilltalar fotografen Lena Granefelt. Till helgen finns hennes bilder att se i Trädgårdsföreningen.

Snart är hösten här på riktigt. Sakta men säkert ser vi växtligheten somna in och för många av oss börjar längtan till vårens knoppar. Men inte för fotografen Lena Granefelt. Hon har fotograferat trädgårdar i många år och tröttnat lite på det blommiga.

– Om man går ut och tittar på hösten möts man av fröställningar och frökapslar med fantastiska former i en matt färgskala. Det finns ett vemod och något vilsamt i det lugna, avskalade och lågmälda som tilltalar mig, säger Lena Granefelt.

En del av Gothenburg Green World
Fotoutställningen, Flora Supersum, visas i Trädgårdsföreningens Växthus. Den består av cirka 50 bilder, en blandning av miljöbilder från privata trädgårdar och studiebilder som går tätt inpå den borttynande växtligheten.

Utställningen är en del av Gothenburg Green World – ett samarbete mellan Park- och naturförvaltningen i Göteborgs Stad, Gunnebo slott i Mölndals stad, Botaniska trädgården i Västra Götalandsregionen, Liseberg och Göteborg & Co.