Öppnar på Heden 5 april. Fotoutställningen Snabb. Stark. Årsrik. öppnar på Heden i Göteborg den 5 april. Bilderna föreställer elitidrottare över 60 år och är tagna av den brittiska fotografen Alex Rotas. Hon vill främja en bredare syn på åldrandet.

Varje år har Göteborgs 400-årsjubileum ett särskilt tema och i år är det hälsa som står i fokus. Under 2022 blir det tre utställningar om hälsa i Hela stadens galleri på Heden.

Fånga idrottarna

Snabb. Stark. Årsrik. är den första utställningen.

– Jag vill fånga idrottarnas fysiska och mentala ansträngningar liksom vänskapen som uppstår i den varma gemenskapen där alla delar samma mål. Jag tycker om den tuffa, men vackra enkelheten i friidrottstävlingar: atleten står vid startlinjen eller ska just genomföra ett hopp och det enda som betyder något är hur snabb och stark hen är, säger fotografen Alex Rotas.

Olika aktiviteter

Olika aktiviteter och projekt kommer att arrangeras i samband med utställningarna. Hela stadens galleri är en del av Göteborgs 400-årsjubileum som projektleds av Göteborg & Co. Utställningen visas till den 29 september 2022 och är ett samarbete med Institutionen för journalistik, medier och kommunikation (JMG) och Agecap på Göteborgs universitet.