Got Event har rustat upp. Göteborgs arenor har börjat öppna för publik och göteborgarna kan se fram emot en evenemangsrik höst. Det är dessutom fräschare arenor och anläggningar som möter besökarna. ”Pandemin har gjort det möjligt att ge dem ett lyft”, säger Lotta Nibell, vd på Got Event.

Lotta Nibell, vd för Got Event.

Coronapandemin har varit en mycket speciell tid för Göteborgs Stads arenabolag Got Event. Samtidigt som publikrestriktioner funnits har elitmatcher rullat på som vanligt. Fotbollsplaner har behövt vara gröna, isen blank, och logistik har krävts för att välkomna en mindre publik.

– Vi är från början väldigt vana vid att jobba med logistik utifrån olika förutsättningar. Det här med begränsad publik har fungerat väldigt bra. Vi har en bra dialog med arrangörer och myndigheter, och jag upplever att det finns en stor förståelse från publiken, säger Lotta Nibell.

Hoppas kunna välkomna fler

Sedan 1 juli får varje sektion, med egen ut- och inpassering och servicefunktioner som toalett, på en arena ha 3 000 åskådare. Det innebär att Ullevi i dagsläget kan välkomna ungefär 10 000 personer.

Den 11 september drar SHL, ishockeyns högsta serie igång.

– Vi håller på att förbereda Scandinavium, men troligtvis kan vi ta emot 3 000 i publiken.

Det är ännu inte klart om regeringen väljer att ta bort publiktaket helt i september. Got Event är berett på alla olika scenarier.

– Vi gör som vi brukar och följer de direktiv som finns. Men vi vill såklart gärna kunna välkomna en större publik, säger Lotta Nibell och berättar att mycket har hänt i flera arenor under pandemin.

Ny entré i Valhallabadet

 Valhallabadet, som nyligen öppnat för allmänheten, har fått ny entré och andra renoveringar. Scandinavium har blivit målat invändigt, och Ullevis garage har fått ett lyft med ny led-belysning och målade väggar.

– Vi kunde ta emot 140 grymma feriearbetare i somras som har hjälpt oss mycket. Pandemin har gett oss möjlighet att pynta våra arenor ordentligt.

Avbrottet i den normala verksamheten har även gjort det möjligt att jobba med andra utvecklingsfrågor som digitalisering och hållbarhet. Många idéer har presenterats och flera är genomförda.

– Vi har gjort en stor transformation till det digitala med en hastighet som vi inte kunnat hålla i vanliga fall. Det går numera till exempel att beställa mat med mera med QR-koder och det är möjligt att förboka menyer.

Flexibla medarbetare

De heltidsanställda medarbetarna finns kvar i bolaget, men har varit korttidspermitterade och tvingats vara flexibla på andra sätt. Ekonomer har till exempel varit nere och skött gräset på Gamla Ullevi, och vissa har varit utlånade till andra verksamheter i Göteborgs Stad.

– Jag är jätteglad att vi lyckats behålla kompetensen för uppstarten blir enklare. Men däremot har vi inte kunnat behålla våra timanställda som jobbar under olika evenemang. Det kan bli en utmaning framöver.

Hösten som kommer är välfylld när det gäller evenemang. Zara Larsson, Takida och GES är bara några artister som spelar i Göteborg.

– Det är ett bra biljettryck och både vi och mina kollegor i Europa känner att det finns en väldigt stark längtan att få uppleva saker live.

Håkan och Laleh på Ullevi

 Däremot innebär covid-19 fortfarande att det är svårt att planera för internationella turnéer. Det är främst nationella artister som kan turnera.

– Ullevi kommer ha en magnifik sommar nästa år med Summerburst, Iron Maiden, Rammstein, samt både Laleh och Håkan Hellström. Tänk att vi har två artister från Göteborg som fyller Ullevi, inte bara en utan flera gånger, säger Lotta Nibell.

Foto: Got Event