Föreningen Fritt Forum som arrangerade debatter under EU-toppmötet förra sommaren har fått en halv miljon kronor av Göteborgs kommun för att ordna ett nytt forum till sommaren. Det beslutade kommunstyrelsen på onsdagen. Forum 2002 – det fria ordet festival – hålls i slutet på augusti.

Förra årets Forum som hölls vid Rosenlundskanalen kom i bakgrunden på grund av de våldsamma upploppen under EU-toppmötet. Föreningen Fritt Forum satsar nu på ett andra år, denna gång på Heden.

Enligt föreningens ordförande Mia Krispersdotter-Norman är kommunens ekonomiska bidrag och stöd avgörande för att det ska gå att genomföra Fritt Forum.

– Det är omöjligt att genomföra om inte Göteborgs kommun är med, säger Mia Krispersdotter-Norman.

Ideell förening

Föreningen Fritt Forum är en ideell förening och vill främja kommunikation mellan individer och organisationer samt att uppmuntra och utvidga det offentliga samtalet. Föreningen är religiöst och partipolitiskt obunden. I Fritt Forum finns bland annat samtliga partiers ungdomsförbund.

Forum 2002 ska vara en mötesplats för samhällsdebatt. Det blir i festivalform med en blandning av bland annat debatt, musik, uppträdande och föreläsningar.

Fritt Forum har ansökt om pengar även från annat håll. Totalt beräknas Forum 2002 kosta 2,5 miljoner kronor.