Vampyrer, varulvar och andra övernaturliga varelser drar på onsdag och torsdag in på Frölunda bibliotek. Det blir film, café och vampyrpyssel – men också tips från två 14-åriga bokbloggare på Önneredsskolan.

”Vampyrfrossan” i biblioteket på Frölunda kulturhus arrangeras förstås med anledning av förra veckans premiär på New Moon, film nr två som bygger på den bland tonårstjejer extremt populära bokserien Twilight av Stephanie Meyer.

”Finns väldigt mycket mer böcker än Twilight”

På onsdagen bjuds det på fika i vampyrcaféet och den som vill kan pyssla ihop ett eget smycke eller bokmärke på Twilight-temat. Och på torsdag visas den första Twilight-filmen i biblioterkets sagorum. Liksom till vampyrcaféet är det fri entré till filmen, man man måste hämta ut biljett i förväg.

– Många bibliotek vill rida på Twilight-vågen, det gör vi också, säger Jennie Wangel, ungdomsbibliotekarie i Frölunda.

– Men egentligen gör vi detta för att uppmärksamma att det finns väldigt mycker mer böcker än bara Twilight på området spänning och övernaturligt.

Två Önneredstjejer tipsar om zombieböcker

Dessutom medverkar två åttondeklassare från Önneredsskolan, Elin och Klara, som skriver en egen bokblogg – Tonårsboken.

– De har lovat vara med och tipsa, så de ska hjälpa oss att duka fram bra böcker om vampyrer, zombies och andra övernaturliga saker, säger Jennie Wangel.

– Vi får även hjälp med caféet av två flickor som går på Järnbrottsskolan.

Vampyrfrossan pågår mellan kl 16 och 18 både onsdag och torsdag. Besökarna får även 20 procents rabatt hos Bokia på Frölunda torg under de närmaste dagarna.