Vad gör en film till en skräckfilm? Hur gör man skräckmasker och specialeffeker så de ser verkliga ut? Hur bra blir skräckfilm när man gör den själv? Och kanske viktigast: Hur överlever man en zombieattack? Allt detta får du svar på under skräckkvällen på torsdag på Frölunda kulturhus.

Hela kvällen går i skräckens tecken. Med hjälp av youtubeklipp ska filmvetaren och mediepedagogen Sanjin Pejkovic på bara en halvtimma visa vilka nya grepp skräckfilmerna genom tiderna använt för att skrämma och chockera.

Hur man överlever zombieattack

Sedan kommer Johnny Ryde, med sin svarta gitarr med stängar från helvetet, och gör en femtonminuters skräckballadsshow.

Under lika lång tid visar sedan Frida Bartelius och Susanne Zenkert, båda från Angeredsgymnasiet, mode på temat: Hur man överlever en zombieattack.

Halvtimmen därpå gästas tillställningen av attributmakarna Anders Muammar och Peter Holmgren från företaget Chrome Cobra, som gör masker och specialeffekter för skräckfilm och teater.

Ungdomar skickade in egna skräckisar

Kvällen avslutas med en nio olika skräckkortfilmer, gjorda av ungdomar, inskickade som svar en efterlysning som gick ut på en massa olika mailinglistor innan jul.
Och så visar Frida Johansson Bohlin skelettfomrad konst i en monter.

Fotnot:
Skräckkvällen den 26 februari är ett så kallat POINT-arrangemang och riktar sig till ungdomar och unga vuxna. Det är ett samarbete mellan Frölunda kulturhus, biblioteket och Ungdomens hus 1200 kvadrat.
Arrangemanget pågår klockan 19-21.