Pygméteater, hönscirkus och sprattelgubbeverkstad! Frölunda Kulturhus ordnar figur- och dockteaterdagar nästa vecka, med start på söndag. Här kan barnen själva skapa figurer som de kan uppträda med. Eller titta på teater och jazzig konsert för hela familjen.

Hönscirkusen är en nyskriven föreställning av Dockteaterkollektivet, med magi, akrobatik, sång och dans. Den är lämplig för åldrarna 3-7 år och visas söndag 30 mars, måndag 31 mars och tisdag 1 april.

Kan ta med egna instrument

5670.jpgPygméteatern bjuder på pjäsen ”Vad sägeru nu då?” efter Stina Berges och Ylva Variks bok med samma namn. Det är en musikalisk saga med dockor, skådespelare och skuggspel och handlar om lille Ivar som vill att allt ska vara precis som igår – medan Mamma gärna vill hitta på nåt nytt. Pjäsen spelas två gånger torsdag 3 april.

Konstnären Leif Ericsson hämtar inspiration till sin konst från dockteaterns och cirkusens värld. Han ställer ut clowner, sprattelgubbar och andra fantasifulla figurer i Gågatan och biblioteket. Han håller även en figurskapande workshop tillsammans med Katinka Tuxen-Meyer på lördag 5 april.

Då kan barnen tillverka mobila figurer som de kan uppträda med dagen därpå, då Leif Ericsson spelar med bröderna Becke och Nisse Hinnerson i en familjekonsert där jazziga toner och lekfulla inslag utlovas. Och den som vill, kan ta med sitt eget instrument. Avgift 200 kronor för både lördag och söndag, inklusive material.

Animerade kortfilmer premiärvisas

17A4.jpg
På fredag 4 april och lördag 5 april kan man se och höra hur afrikanska fabler och historier berättas med dockor. Joseph Lamani och Vernon Sauls berättar på engelska, ett arrangemang inom partnerskapet mellan Göteborgs Stad och Nelson Mandela Bay Municipality i Sydafrika.

Det blir också ett öppet figurteater-café, en kurs i animerad film för vuxna och premiär för animerade kortfilmer som producerades av besökare i kulturhusets verkstad under februarilovet.

Hela programmet finns på Frölunda Kulturhus hemsida (se länken nedan)