Kan bli stående inslag. Kulturformen stand up comedy har hittills fört en anonym tillvaro på Frölunda Kulturhus, men nu ska det bli ändring på det. På lördag uppträder nämligen sju anonyma humorister i stora salen, och om det uppskattas av publiken blir det garanterat ett stående inslag i repertoaren.

Det kan ju vara fruktansvärt långtråkigt, och dötrist och tråkigt och alldeles … alldeles underbart! Stand up comedy, alltså. Fast på lördag lär det bara vara det sistnämnda, när gänget i Anonyma Humorister intar stora salen i Frölunda Kulturhus och skôjar om livets jävligheter.

– Vi har faktiskt aldrig haft stand up comedy här i kulturhuset innan så det är verkligen på tiden. Om det faller väl ut så fortsätter vi gärna och tar in både kändare och mer lokala förmågor, kanske i form av en öppen scen, säger Jannicke Fyhr, som är kulturproducent på Frölunda Kulturhus.

Rolig mötesplats
Vad som är lyckat och inte när det gäller humor i allmänhet och stand up i synnerhet kan ju vara svårt att avgöra eller åtminstone enas om, men om bara publiken sluter upp så blir det garanterat en fortsättning i höst.

– Uppträdandet går ju att avnjuta tillsammans med mat och dryck i restaurangen, som har fullständiga rättigheter, så vi hoppas att detta kan bli en trevlig mötesplats på helgen. En sådan här ny grej kanske tar tid att arbeta in men vi kommer inte att ge upp i första taget, säger Jannicke Fyhr.

Anonyma Humorister uppträder på Frölunda Kulturhus lördagen 12 mars kl 17-19.