Ny undervisningsbassäng och vattenrutschkana. Frölundabadet stänger i juni för att under två år genomgå en grundlig renovering och ombyggnad. Nu är det klart att badet också byggs ut med en ny undervisningsbassäng.

Den 6 juni stänger badet för allmänheten. Inför den kommande renoveringen undersöktes möjligheten att bygga ut simhallen, och nu är det alltså klart att badet får en ny del med en undervisningsbassäng på 128 kvadratmeter.

Bassängen kommer att ha höj- och sänkbar botten, vilket gör att den får många användningsområden och att badhuset blir mer tillgängligt för badgästerna.

– En till bassäng, en så kallad multibassäng, med höj- och sänkbar botten är ett mycket välkommet och viktigt tillskott till vår simhall, som kommer ge oss chans att erbjuda än mer möjligheter till simundervisning samt vatten- och rehabträning, säger enhetschef Linda Borg.

Alla utrymmen ska göras o

Frölundabadet är gammalt och i stort behov av en renovering. För att anläggningen ska kunna fungera i många år framöver ska den totalrenoveras. Det handlar om ett stort arbete där alla befintliga utrymmen ska göras om. Bland annat kommer anläggningen att bli mer tillgänglig och få bättre och mer flexibla omklädnings- och duschmöjligheter. Anläggningen får också nya ytskikt och fasadpartier samt ett nytt reningsverk.

I juni påbörjas rivningen av inredningen i badhuset, och om allt går enligt planerna ska om- och nybyggnaden vara klar i slutet av 2025.

– Den nya bassängen kommer att kunna byggas samtidigt som vi renoverar. Därför räknar vi med att vi kommer att kunna hålla tidplanen så att simhallen kan öppna igen i slutet av 2025, säger Tony Ingelberg, huvudprojektledare på stadsfastighetsförvaltningen, som ansvarar för renovering och ombyggnad.