Något för alla intressen. Varför åka på skidresa när man kan stanna i stan och frossa i allt roligt som händer? Under sportlovet finns det mängder av aktiviteter att välja på, varje dag. Välj själv om du vill testa något helt nytt, eller leta upp sådant du redan vet att du gillar.

Väderleksrapporten utlovar ingen snö för sportlovsveckan. Men vad gör det när stan sjuder av aktiviteter? Sporthallar, bibliotek, föreningar och museum har laddat upp med välfyllda program och det finns något för alla åldrar.

För de mindre finns sagostunder, filmvisningar och pysselverkstäder. På Teater Sesam får alla som vill skapa skuggfigurer med sax, lim och olika sorters papper, för att sedan ge liv åt figurerna i en liten föreställning. Den som vågar är välkommen till Universeum för att utforska kranier och klor från varg och björn i rovdjurslådan. Och på Konsthallen kommer hela golvet att täckas av en vit matta, där alla får vara med och måla fram en stad tillsammans.

Tävla i tårta
För lite äldre barn och ungdomar erbjuder fritidsgårdarna runt om i stan något varje dag. I Angered möts lag från alla fritidsgårdar i en fotbollsturnering, och det finns chans att åka på skidresa till Ulricehamn. På fritidsgårdarna på Hisingen blir det allt från tårtbakartävling och tacofrossa till fångarna på fritidsgården.

Många föreningar i staden passar på att visa upp sig för alla som är nyfikna under sportlovet. Den som är sugen på att svettas kan testa kampsport, bolivianska dansen caporal eller parcour. Vill du hellre göra något lugnare kan du istället testa på att teckna serier, spela schack eller göra radio.