Fågelskådning, läsmys och beachvolley. Full fart utomhus eller lugn och ro inne. Under nästa veckas höst- och läslov anordnas hundratals aktiviteter för skollediga barn och ungdomar - både lugna och fartfyllda.

För biblioteken är höstlov = läslov och både barn och vuxna passar ofta på att låna lite extra böcker under veckan, för mysig läsning både på biblioteket och hemmavid. Biblioteken bjuder också på hundratals lästips på sin hemsida, liksom på mängder av läsaktiviteter på själva biblioteken. På Frölunda bibliotek anordnas till exempel en serieworkshop för den som är 13 år eller äldre och vill rita sin egen serie. Både nybörjare och vana tecknare är välkomna.

För den sportintresserade bjuder Frejaskolan in till spontanfotboll för alla mellan 14–18 år och på Beach center i Kviberg går det att prova på beachvolley inomhus för alla mellan 6–15 år.

Naturnära i Slottsskogen
På Kulturhuset Blå Stället ordnas filmdag med Göteborg Filmfestival Prisma, med bland annat kortfilm för de allra minsta och filmen ”Arne Alligator” för alla åldrar. På Torslanda bibliotek visas ”Coraline”, tillåten från 11 år.

I Slottsskogen bjuds det mängder av naturnära aktiviteter. Bland annat berättar djurvårdarna om djurparkens bevarandearbete och deltagarna får hälsa på gäss och höns. Det går också att göra sin egen fågelholk och titta på naturliga fågelbon.

Den händige kan åka till Cykelköket Navet i Kålltorp och bygga en cykel av skrotdelar eller öva på att åka enhjuling. Aktiviteten vänder sig till årskurs 6–9.

För tid, plats och övriga aktiviteter, se Göteborgs Stads höstlovskalendarium. Alla aktiviteter kostnadsfria om inte annat särskilt anges. Tänk dock på att många aktiviteter kräver föranmälan.