Aktiviteter över hela Göteborg. Sportlovslediga barn och ungdomar behöver inte gå sysslolösa. Corona-restriktionerna är borttagna och såväl biblioteken och kulturhusen som museer och andra verksamheter har fyllt sina program. Bok-OS, legoutmaning och podcastworkshop är bara några av aktiviteterna som går att välja bland.

Göteborgs Konsthall erbjuder ett kreativt kit för sportlovslediga.

Göteborgs Stads kalendarium:
Hitta sportlovsaktiviteterna här

Det finns massor att göra på sportlovet i Göteborg för barn och unga. Göteborgs bibliotek och kulturhus erbjuder något för alla lediga barn. Du kan till exempel besöka kulturhuset Blå Stället och skapa en textilskulptur.

På Frölunda Kulturhus blir det en workshop i nycirkus under lovet och på Torslanda bibliotek kan du anta en Legoutmaning där hela familjen kan samarbeta.

Träffa författarna till Familjen Knyckertz

Flera bibliotek – Frölunda, Högsbo, Hjällbo, Linnéstadens, Biskopsgårdens och Torslanda – får besök av författaren Anders Sparring och illustratören Per Gustavsson som berättar och ritar om Familjen Knyckertz.

Så här i OS-tider anordnar barnavdelningen på Stadsbiblioteket Bok-OS, där den som vill på egen hand kan delta i ett gäng olika kluriga bok-OS-grenar.

Gitarrkurs och kulturkollo

Kulturskolan Västra Göteborg erbjuder en tredagars gitarrkurs för barn i årskurs 3–6. Kulturskolan Hisingen lockar med en podcastworkshop och anordnar även kulturkollo med musik, dans och konst.

Göteborgs Konsthall erbjuder ett kreativt kit. Du kan antingen ta med dig skapandet hem, eller stanna i Göteborgs Konsthalls ateljé om det finns plats. Även Göteborgs konstmuseum välkomnar sportlovslediga. I deras Studio finns material där besökarna på egen hand kan skapa kollage.

Den som hellre vill spendera dagarna utomhus kan besöka Jubileumsparken. Här blir det aktiviteter måndag till onsdag under sportlovet. Besökarna får prova på hiphop, sportfiske och bågskytte. Dessutom kommer det att bakas pinnbröd över eld och byggas koja. På onsdagen finns Pop up bygglek – den rullande bygglekplatsen – på plats.

Många fler aktiviteter går att hitta i Göteborgs Stads kalendarium. De flesta är gratis och har inte krav på föranmälan.

På sportlovet kan du prova på sportfiske i Jubileumsparken – boka genom att maila hans.lindqwist@sportfiskarna.se.