Gratis aktiviteter för barn och unga. Figurteater, nycirkus-workshops och massor av musik. Det är bara några av alla lekfulla inslag på Postivparkens dag den 2 juni. Under hela sommaren erbjuder parken roliga, gratis aktiviteter för barn och unga.  

Positivparken i Frölunda är Göteborgs näst största bemannade utflyktslekplats efter Plikta i Slottsskogen. Här finns bland annat en parkourpark, studsmattor, utegym, boulebana och massor av lekutrustning för de lite mindre barnen. I parken finns också Positivet, en öppen fritidsverksamhet med personal som håller i aktiviteter och lånar ut redskap.

Årligt återkommande evenemang

Positivparkens dag hölls första gången 2013 i samband med invigningen efter den rejäla upprustning som gjorde parken till en lek- och mötesplats för alla generationer.

– Sedan dess har vi kört varje år. Positivparkens dag är en trevlig dag med många olika aktiviteter och föreställningar där vi låter lokala förmågor visa upp sig, säger Bengt Abrahamsson på Kultur och Fritid i stadsdelsförvaltningen Askim-Frölunda-Högsbo.

I år arrangeras Positivparkens dag söndagen den 2 juni. Dagen startar klockan 12.30 med en parad och avslutas med grillning och hip-hop mellan cirka 18 och 20. Under dagen arrangeras flera kreativa workshops, bland annat i nycirkus och mosaik. Det bjuds också på körsång, jazz, ansiktsmålning och figurteater.

Olika verksamheter samverkar
Postivparkens dag innebär startskottet för en sommar i parken fylld med kostnadsfria aktiviteter riktade till familjer. För att sy ihop sommarens program samarbetar olika enheter inom Kultur och Fritid i SDF Askim-Frölunda-Högsbo.

– Vi håller på augusti ut, med ett blandat program för målgruppen barn, unga och familjer. På Frölunda kulturhus, biblioteket, kulturskolan, fritidsverksamheten och olika föreningar finns en bra mix av kompetenser som samarbetar. Att vi får ekonomiskt bidrag från den statliga sommarlovsatsningen har också hjälpt oss att få till ett riktigt bra program.