Aktiviteter hela höstlovet. Artisten Alice B och trollkarlen Isidor kommer på invigningskalaset. Sedan pågår mängder av aktiviteter i Majorna-Linné hela höstlovet. Kulturfestivalen drar igång på lördag 29 oktober.

Kulturfestivalen i Majorna-Linné är en del av Kulturåret 2016 och en av många aktiviteter som genomförs fram till Göteborgs 400-årsjubileum 2021. Festivalen pågår mellan 29 oktober och 6 november och ger skoleleverna, som är höstlovslediga, mer än vanligt att aktivera sig med.

– Det är ett extra stort höstlovsprogram i år. Programmet bygger delvis på vad ungdomarna har lämnat in för önskemål, säger Kerstin Hansson, områdeschef kultur och fritid.

Filmvisningar och föreläsningar
På invigningen i Stadsdelshuset på Första Långgatan visar många av stadsdelens verksamheter upp sig. Det blir det livemusik, pyssel, dans, chans att pynta en egen cupcake med mera. Artisten Alice B, trollkarlen Isidor från Tynnered och författaren Anders Hilmersson drar igång kulturfestivalen.

Under veckan finns aktiviteter, föreläsningar och filmvisningar för blandade åldrar på olika platser i stadsdelen. Vad sägs om att bygga en egen ljudmaskin tillsammans med en ljudkonstnär? Eller att lära sig sy kläder på ett åtta timmar långt Sy-LAN?

Street Dance på Majkens
De minsta barnen (2-5 år) kan bland annat se fram emot en dramatiserad sagostund på Linnéstadens bibliotek, utifrån bilderboken Historien om någon. På tisdag 1 november kan den som är mellan 11 och 15 år prova på street dance på Majkens på Djurgårdsgatan.

Onsdag 2 november får barn i alla åldrar följa med bakom kulisserna på djurgårdarna i Slottsskogen och lära sig mer om djuren. Samma dag är det även öppet hus på Kulturskolan City i de nya lokalerna på Tredje Långgatan. Besökarna får prova på dans, saxofon och andra instrument.

Hela programmet för kulturfestivalen finns på kalendarium.goteborg.se.

– Det finns fortfarande platser kvar på alla aktiviteter. Vi hoppas att många ska komma på invigningen och få upp ögonen för allt som händer under festivalen, säger Kerstin Hansson.

Festivalen genomförs med stöd av kulturåret 2016 och Göteborg 2021.