Laides night på Radar 72.

– Vi hade 180 anmälda på fredag morgon, men det lär bli fullt till kvällen, max 250 personer, säger Leif Palmqvist, föreningsansvarig i stadsdelen Östra Göteborg.

Fast här blir det långt från den vuxna varianten på Ladies Night, där kända macho-män visar upp sig på scenen.

Har själva lagt upp programmet
– Absolut inte nåt sånt. Tjejerna kommer hit, vi bjuder på buffé och de minglar en stund, sedan har de en kul kväll – fast utan killar, säger Leif Palmqvist.

Inför kvällen har de unga tjejerna själva – i åldrarna 15 – 20 år – lagt upp programmet och jobbat med planeringen ihop med Leif Palmqvist och hans kollegor.

Det har blivit en helkväll som börjar med italiensk buffé och mingel kl 17. Sedan blir det musik, dans, workshops med nagelskulptörer och make up-artister, självförsvarsövningar, utlottning av presentkort och massor av musik.

För musik och dans på scenen svarar bland andra Serengeti, Lani Mo, Radar 72 Dance Crew
och J-son.

Oftast fler killar än tjejer på Radar 72
Idén dök upp i våras, efter att en inbjudan till samtliga 15–20-åringar i Östra Göteborg lockade ovanligt få tjejer. Och så är det ofta på Radar 72, betydligt fler killar än tjejer.

– I mitt jobb är det väldigt bra att få träffa så många tjejer under en kväll. Jag ska försöka få svar på vad de gör på fritiden, vad de saknar och hur vi kan hjälpa dem att förverkliga sina idéer, säger Leif Palmqvist.

Idrotts- och föreningsförvaltningen (Ioff) och Göteborgs Fotbollförbund kommer också att vara med och informera om projekt som vänder sig till tjejer.

Gratis buss dit och hem
För att tjejerna och föräldrarna ska känna sig trygga ordnar stadsdelsförvaltningen och Ioff busstransport till Radar 72 och hem enligt en turlista.

– Vi kör dit från Bellevue via Utby, Bergsjön och Kortedala med tre turer, den första kl 16.35. Och sedan kör vi hem fyra turer mellan kl 21 och 24, säger Leif Palmqvist.
Inbjudan till kvällen gick ut i brev till nästan 1.500 tjejer i åldern 15-20 som bor i Östra Göteborg.