Ny fas i arkitekttävlingen. Nu är fyra team utsedda att vara med i arkitekttävlingen för det nya kulturhuset i Bergsjön. Tävlingsbidragen ska vara inne den 1 december.

Bergsjön ska få ett nytt kulturhus. Det ska ligga vid Rymdtorget och fungera som mötesplats där alla känner sig välkomna. Hur det kommer att se ut ska avgöras i en arkitekttävling som inleddes i våras.

48A2.jpg
Tävlingen, som genomförs i samarbete med Sveriges Arkitekter, har nu gått in i en ny fas där fyra team har valts. Vilka teamen är avslöjas först i samband med att vinnande bidrag presenteras. Bidragen ska vara inne 1 december.

Planerad byggstart 2018
– Målet är att huset ska fungera som ett samlande nav i området och som bjuder in till deltagande. Jag hoppas vi får in förslag där detta uppnås på ett nytänkande sätt. Det känns väldigt spännande att vi kommit så långt i processen – att det ritas på hur huset verkligen kommer att se ut, säger Per Ottosson, projektledare för kulturhuset.

Byggstart för det nya kulturhuset är planerat till 2018 och det är ett gemensamt projekt mellan Higab och stadsdelsförvaltningen Östra Göteborg.