Alltid nära till konst i Göteborg. Med ungefär 1 500 offentliga utomhusverk och hjälp av Konstkartan kan du när som helst gå en konstrunda med information om verken och konstnären bakom. Du kan också gå en av stadens färdigkomponerade konstrundor med digital information om varje verk. De är:

  • Konst längs älven. Längs Norra Älvstrandens promenadstråk finns mycket konst och flera verk är i större skala. Från Kent Karlssons flytande kyrka på vattnet vid Lindholmen till Ebba Matz veteranmonument i Färjenäsparken. Rundan innehåller ett urval av alla konstverk på Norra Älvstranden.
  • Konst i Gårdsten – Miljonprogrammet. I bostadsområdet i Gårdsten finns ett drygt tjugotal konstverk i betong, järn, koppar och stålplåt med motiv i en tidstypisk abstrakt modernistisk tradition. De beställdes i samband med att husen byggdes under slutet av 1960-talet och i början på 1970-talet och i början av 2000-talet genomfördes en renovering av verken.
  • Från Operan till Götaplatsen. I den här konstvandringen kan du ta del av spännande fakta om konstverk som har uppförts från 1883 till 2015 längs stråket från Göteborgsoperan till Götaplatsen.

Läs mer om verken längs konstrundorna på länkarna här nedan!