Sommarfotboll och höstträning. På Gårdstensdagen den 11 juni är det avspark för ett nytt samarbete mellan fotbollsklubben Gais och Gårdstensbostäder. I höst blir det fotbollsträning för tjejer och killar mellan sex och tolv år och under en vecka juni arrangeras sommarfotboll.

Både tränare från Gais och personal från Gårdstensbostäder jobbar just nu med att förbereda sommarens och höstens aktiviteter. I mitten av augusti startar Gais fotbollsträning på onsdagar i området.

− Det ska bli väldigt kul att få starta upp något nytt i Gårdsten. Fotbollen är ju så förenande på något sätt och det finns en enkelhet och gemenskap i grunden, säger Tomas Andersson, ordförande i Gais.

Sommarfotboll för 30 kronor
Sommarfotbollen äger rum i Gårdstensdalen vecka 26. För 30 kronor per barn får man träna fotboll och dessutom ingår tröja, shorts, strumpor, vattenflaska och klädpåse.

Även Gårdstensbostäders vd Michael Pirosanto ser fram emot samarbetet.

− Samarbetsformer av alla slag är viktigt när man jobbar med samhällsbygge. Det är viktigt att de etablerade föreningarna finns i Gårdsten för att erbjuda olika aktiviteter oavsett om det är fotboll eller annan träning, säger han.