Gatuloppis och underhållning. På lördag 25 augusti håller gemytliga Gamlestaden galej. Med loppmarknad längs gatorna, lokala band på scenen och en auktion där Anton Hysén håller i klubban blir det en dag i hållbarhetens tecken.

Det är andra året i rad som Poseidon tillsammans med Hyresgästföreningen och Fastighetsägare i Gamlestaden anordnar Gamlestadsgalej. Precis som förebilden Megaloppis i Majorna är själva stommen en stor loppmarknad.

– Alla som vill kan hyra ett bord för en billig summa, eller ta med ett eget. Förra året bokades 80 bord och vi hoppas att det blir minst lika stort i år. Vi har också lagt extra krut på musik och underhållning, säger Sara Persson, processledare på Poseidon.

Scen på Holländareplatsen
Loppmarknaden sträcker sig över Holländareplatsen, Holländaregatan, Hornsgatan och Lars Kaggsgatan. På Holländareplatsen finns också en scen med ett digert program: lokala band spelar, Hälsoteket kör ett gympapass och det blir också en familjeföreställning.

Gamlestadsgalej pågår mellan klockan 11 och 21 och det är en fest som vill bidra till social, ekonomisk och ekologisk hållbarhet. Genom att ha trevligt tillsammans främjas dialogen mellan invånare, näringsidkare och föreningar.

Signerade tröjor auktioneras ut
Det som inte säljs på loppisen har Stadsmissionen lovat att ta hand om. Även föreningen Ge tillbaka har engagerat sig genom att bidra med signerade skor och tröjor från kända sportprofiler.

– De blir en auktion på kvällen då prylarna auktioneras ut till högstbjudande. Anton Hysén är auktionsledare och pengarna går till den lokala idrottsföreningen Götaholm BK, säger Sara Persson.