Halloween börjar fredag den 13:e. Vad är människor rädda för? Det är frågan som Liseberg har ställt sig inför årets Halloween. Och nu är parken laddad med tre skräckhus, två skräckområden och flera mystiska, rysligt mysiga områden för såväl modiga som lite mer lättskrämda. På fredag 13 oktober öppnar grindarna till årets läskigaste nöjespark.

I nästan hundra år har barnen som ingen längre saknar varit inlåsa på en vind. När dörren öppnas är de ute efter hämnd och tvekar inte att gå över lik för att överleva. Så lyder bakgrundshistorien till skräckhuset på Liseberg.

Skräckhusproducenten har helt enkelt tagit fasta på vad människor är rädda för – spindlar, ormar, trånga utrymmen, blod, sjukdomar och otäcka barn. Julia Vasilis som är informationschef på Liseberg berättar att de vill skrämmas, men, lagom mycket.

– Därför har vi på skräckhusen och våra skräckområden utomhus har vi satt en 11-årsgräns, i alla fall efter det har blivit mörkt, säger Julia Vasilis som är informationschef på Liseberg.

200 personer som jobbar med att skrämmas
I de olika skräckområdena finns i år cirka 200 gastar, zombier och galna vetenskapsmän som på olika sätt ska bidra till att skapa en rysligt mysig stämning i nöjesparken. Den är för övrigt upplyst med 28 000 pumpor och på annat sätt dekorerad för att skapa den där speciella skräckinjagande Halloweenstämningen.

– I år finns det ett helt nytt område vid stora scenen som heter Mardrömmen. Där har vi satt upp en tillfällig åkattraktion som kommer att vara riktigt kuslig. I alla fall efter klockan fem. Före fem kommer den att vara lite mer barnvänlig och okej för barn ner till fem år att åka.

Det är tredje året som Liseberg anordnar Halloweenfirande och Julia Vasilis konstaterar att det är en högtid som än så länge mest riktar sig till en ungdomspublik.

– Skollediga ungdomar och barnfamiljer är det kanske mest som lockas, men alla som är sugna på en fantastisk, och lite kuslig, höstupplevelse är såklart välkomna.