Tar efter succén från Guldheden. Tillhör du dem som gått länge och funderat på att rensa i gömmorna där hemma? Bor du dessutom i någon av Bostadsbolagets eller Poseidons lägenheter i Haga har du all anledning att ta tag i saken nu, och tjäna en slant under gatuloppisen på lördag 29 september. Resten av göteborgarna är välkomna att fynda.

– Vi har haft precis samma upplägg för gatuloppisen på Dr Fries Torg i Guldheden under våren de senaste två åren, och eftersom det har varit väldigt lyckat testar vi i Haga också, säger Anna-Karin Gmoser centrumledare i Haga.

Det är boende i Bostadsbolaget och i Poseidons fastigheter i Haga som har fritt fram att rigga upp försäljningsbord på Haga Nygata på lördag 29 september, och duka fram allsköns loppiserbjudanden åt göteborgarna.

I kretsloppets tecken
– Det festligt vid sidan om borden också, med ansiktsmålning och häst och vagn för barnen, musikunderhållning med alltifrån nyckelharpa till Sir Bourbon Dixieland och såklart Bondens marknad som vanligt, säger Anna-Karin Gmoser.

Loppisen går fullt ut i kretsloppets tecken, då Stadsmissionen tar hand om det som är av värde men inte blir sålt, och Renova tar hand om resten. Kretsloppskontoret finns också på plats och informerar om hur det där systemet egentligen fungerar.

Kanske får fortsättning
– Om det blir lyckat gör vi gärna om det hela i Haga även nästa höst. Det är redan bestämt att vi ska ha gatuloppis på Dr Fries Torg igen till våren, och det är inte omöjligt att vi utökar det hela till andra stadsdelar också, säger Anna-Karin Gmoser.

Gatuloppisen i Haga pågår mellan kl 11 och 15 lördag 29 september.