540 hembesök finns att boka. Kulturpresenten är en av nyheterna på årets upplaga av Göteborgs kulturkalas. Den 20 till 22 augusti kan du boka en artist som kommer och uppträder hemma eller på någon annan utvald plats i Göteborg. Totalt finns det 540 tillfällen att boka.

– Vi kallar det present och tanken är att man ska överraska någon man tycker om med en annorlunda kulturupplevelse. Men det går naturligtvis att boka in ett besök till sig själv, sin familj, grannar eller arbetskamrater, säger Birte Niederhaus konstnärlig ledare på Göteborg & Co för Göteborgs kulturkalas.

Vem som kommer blir en överraskning

Bokar gör du på kulturkalasets hemsida där du också kan se vilka tider och områden som är tillgängliga. Men vilken artist som kommer blir en överraskning. Det finns 28 olika och det kan bli musik, akrobatik, sång, dans, trolleri eller något annat. Varje uppträdande är fem till tio minuter långt och görs utomhus. Det krävs inga förberedelser av den som ska ta emot artisten.

Under årets upplaga av Göteborgs Kulturkalas 2021 kommer besökarna få uppleva en helt annorlunda och anpassad festival. I år är har festivalen 110 programpunkter under tre dagar utspritt på 70 platser i hela Göteborg inklusive centrum. En del kräver bokning i förväg.