Provar på idrotter Hallå där! Joel Rauswall, projektledare Västra Götalands idrottsförbund, som i fyra dagar lett organisationens första sportskola i Kallebäck, där ett 30-tal barn per dag prövat på olika idrotter. Så vad är en sportskola?

– Under fyra eftermiddagar har barnen fått prova på tre olika sporter per dag i det nya området Kallebäcks Terrasser. De behövde inte ha med sig någonting, utan föreningarna har haft med sig den utrustning som behövdes. Sedan var det upp till barnen själva om ville hålla på tio minuter eller tre timmar. Vi gör det här tillsammans med Göteborgs stad och Föreningsrådet i Örgryte-Härlanda och i samarbete med ett tiotal idrottsföreningar.

Hur har det gått?
– Vädret har varit med oss och barnen har varit glada och spralliga. Det har varit många fina stunder. I tisdags hade vi till exempel basket och de hade ganska långa ledare med sig som spelade med tre sjuåriga tjejer. Det var ganska fräckt att se. Det är en liten yta, men alla tar hand om varandra.

Vad har varit populärast?
– Ridningen drog mycket barn och det var många som ville testa brottning och taekwondo.

Vilka har ni vänt er till?
– Barn mellan sju och tolv år, men någon lillebror och lillasyster har också varit med och några vuxna ville också passa på att testa lite och det är klart att de fick.

Blir det någon fortsättning?
– Det finns en tanke om det, men ingenting är klart än. Just nu tittar vi på om vi tillsammans med Wallenstam kan ha samma upplägg under hösten, fast med två olika idrotter i veckan. Det hade varit riktigt roligt.

3E84.jpg
Liv Skoglund-Levin testar några grepp i taekwondo.