Många tågade för ett Göteborg för alla. Under hela Europride har Göteborg Stad arrangerat en mängd seminarier, workshops och andra aktiviteter. På lördagen var det dags för veckans höjdpunkt – Prideparaden. Många av Göteborgs Stads medarbetare och andra intresserade tågade för allas lika värde och rättigheter under stadens banderoll: Göteborg – en stad för alla.

3172.jpg– Det här är ett långt engagemang som stämmer väl överens med vår värdegrund. För oss är det viktigt att visa för våra 55 000 medarbetare att vi står upp för alla människors lika värde och rättigheter. Alla ska få vara den man är i vår organisation. Här kan vi också visa att vi är en attraktiv arbetsgivare, stadsdirektör säger Eva Hessman.

Extra viktigt visa stöd
Under Göteborgs Stads banderoll samlades flera av stadens avdelningar, stadsdelsnämnder och bolag. Ett av gängen var Göteborgs Spårvägar.

– Det känns särskilt viktigt att gå med i år och visa att alla ska vara den man är och få tycka om den man vill, säger Fredrik Hivell på Göteborgs spårvägar.

Andréa Sélven och hennes kollegor på Konsument och medborgarservice håller med.

68C2.jpg– Det är jätteviktigt att visa att staden är och ska vara en stad för alla. Att visa att vi står för alla människors lika värde och rättigheter är en självklarhet, säger hon.

Rekordstort tåg
Tåget avgick klockan 15.30 på lördagseftermiddagen och eftersom det i år är Europride var tåget rekordstort. Tåget startade på Heden och feststämningen var hög när det färgglada tåget ringlade genom staden för att timmar senare avslutas på Götaplatsen.

Karin Nyberg och Petra Hallenberg med barnen Axel, Ada, och Ingrid var några av de många tusentals paraddeltagarna.

– Vi brukar alltid gå i paraden, i år hoppade vi helt enkelt in där det var bra musik, säger Karin.

14B6.jpg

Christina Mörtvik, Eleonor Svensson Bah, Fredrik Hivell, Madelen Olofsson från Göteborgs Spårvägar

34EE.jpg

Karin Nyberg och Petra Hallenberg med barnen Axel, Ada, och Ingrid var några av de många tusentals paraddeltagarna.

7B6C.jpg

Dansgruppen Abunda höjde stämningen i paraden