Matmarknad på Kanaltorget. Förra årets succé Global Picnic är tillbaka. Helgen 24-25 augusti möts några av Göteborgs spännande matkulturer på Kanaltorget – somaliska sambosas och chilenska empanadas samsas med brittisk cottage pie och peruansk ceviche. Det hela ramas in av livemusik och stadssalladsvandringar.

Matmarknaden Global Picnic startade förra året och drog 10.000 besökare under de tre lördagar som evenemanget varade.

Årets upplaga av Global Picnic är koncentrerad till en helg, men konceptet är i stort sett detsamma. Här finns spännande smaker från en lång rad länder – Chile, Etiopien, England, Holland, Kamerun, Peru, Somalia, Uruguay och Vietnam.

Fokus ligger på smårätter, tanken är att man ska kunna testa flera olika innan mättnadskänslan infinner sig.

– Det är göteborgare som lagar mat för göteborgare. Att pröva varandras matkulturer är ett bra sätt att mötas på, säger Jasmine Soufi, initiativtagare och projektledare för Global Picnic.

Livemusik skapar stämning
Maten kan avnjutas på Älvrummets uteterass Möta Älv och precis som förra året finns en scen på plats med lokala och regionala band.

– I år har vi också utökat med fler aktiviteter, det blir till exempel skattjakt med Pirat Enöga för barnen. Och på stadssalladsvandringen får man veta mer om vilka ogräs och blommor som går att äta, när de ska plockas och vad man kan tillaga av dem, säger Jasmine Soufi.

Global Picnic pågår mellan 11 och 17 den 24-25 augusti på Kanaltorget vid GöteborgsOperan.

55DA.jpg