Festligt och säkert för alla. Den 4 juni fyller Göteborg 400 år och födelsedagen firas med en direktsändning. Tittarna får bland annat lära sig om Göteborgs historia, möta kändisar och vara med och tuta och hurra. Tomas von Brömssen leder den högtidliga ceremonin och kronprinsessan Victoria håller ett tal till staden.

Klockan 15 den 4 juni startar en två timmar lång direktsändning från Göteborg på goteborg2021.com.

Göteborgs 400-årsjubileum vill inkludera alla i firandet 4 juni. Med direktsändningen och det digitala jubileumspaket kan man fira där man befinner sig i exempelvis skolan, på förskolan, äldreboendet eller hemma, säger Therese Brusberg chef Göteborgs 400-årsjubileum, Göteborg & Co.

Specialinbjudna gäster

Tittarna blir till exempel guidade i Göteborgs historia och samtid av bland andra författaren och journalisten Kristian Wedel. De får hänga med komikerna Ina Lundström och Niklas Andersson ut på stan i en spårvagn med specialinbjudna gäster, däribland Miriam Bryant.

Tuta och hurra

Paula af Malmborg Ward och Jerker Johansson har skrivit en fanfar som kommer att spelas under sändningen samtidigt som tittarna uppmanas att tuta och hurra, spårvagnar plingar och salut skjuts. Förhoppningen är att det kommer att höras i hela staden att Göteborg fyller 400 år.

– Det blir ett festligt, folkligt, högtidligt, historiskt, göteborgskt och säkert firande, med födelsedagshälsningar från olika håll och kanter, säger Mia Samuelsson, konstnärlig ledare på Göteborg & Co för Göteborgs 400-årsjubileum.