Alla kan vara med och fira. Göteborg fyller 400 år den 4 juni och det firas med ett direktsänt digitalt jubileumsprogram. Det blir musik, humor, historia, kungligheter och kända göteborgare. Här hittar du hela programmet!

Se jubileumssändningen här

Göteborg grundades den 4 juni 1621 och nu är det dags att fira de 400 åren. På stadens födelsedag sänds ett program som leds av Therese Brusberg, chef för Göteborgs 400-årsjubileum på Göteborg & Co, och Kristian Wedel, journalist på Göteborgs-Posten.

– Det känns fantastiskt roligt att vi nu får möjlighet att fira vår stad tillsammans på ett både festligt, högtidligt och coronasäkert sätt. Det är väldigt roligt att se att så många förbereder sig på att fira där de är, säger Therese Brusberg.

Tyska Christinae kyrka. Foto: Anna Rikner

Ett varierat program

Det blir ett varierat program som alla kan vara med och följa och fira var de än befinner sig. Komikerna Ina Lundström och Niklas Andersson ger sig ut på stan i en spårvagn tillsammans med flera kända göteborgare, däribland Miriam Bryant och Janne Josefsson. Tomas von Brömssen leder den högtidliga ceremonin och under den sänder kronprinsessan Victoria en hälsning från Kungliga slottet. Läs mer i programmet nedan.

Göteborgs domkyrkopastorat firar också Göteborgs 400 år den 4 juni i nära samarbete med Göteborgs Stad och andra jubileumsaktörer. Se program nedan.