Åtta ton för bra höstkänsla. Göteborg pyntas lagom till höstlovet med åtta ton pumpor, orange belysning stora byggnader och i skyltfönster dyker spöken upp. “Det känns bra att trots allt kunna bjuda göteborgarna på spänning och riktigt bra höstkänsla”, säger Jessica Westh, affärsutvecklare för Höststaden på Göteborg & Co.

Det är femte året för Höststaden i Göteborg och i år blir det en del nyheter. Eftersom Liseberg inte kan öppna till Halloween tog Göteborg & Co beslut om att skapa en känsla av Halloween i centrala Göteborg.

– Vi har kunnat köpa några av de pumpor som skulle till Liseberg, för att dekorera staden. Det kommer också att bli spökande skyltfönster på två platser, där rutinerade gastar som i vanliga fall jobba på Liseberg gör sitt bästa för att spöka. De gör två pass om dagen, ett mindre läskigt på dagen och ett väldigt läskigt lite senare på kvällen, säger Jessica Westh.

Spökena finns på Östra Hamngatan 32 och Korsgatan 24. Flera landmärken, som Gothia Towers, Saluhallen och Scandianvium, ska lysa orange. Det finns också möjlighet att exempelvis gå en pumpapromenad, karta finns på goteborg.com. Under Höst på Kungstorget, 29-30 oktober, kan barn skulptera pumpor och tillverka hopprep. I Trädgårdsföreningen blir det pumpaworkshop och parkbingo.