Ett av världens största ridsportevenemang. 500 hästar och fler än 300 ryttare från 30 länder som tävlar i hoppning, dressyr, fyrspann och paradressyr på Ullevi. Ja, det tänker sig Svenska Ridsportförbundet som på måndagen lämnade in intresseanmälan om att få arrangera ett av världens största ridsportevenemang, nämligen ryttar-EM 2017.

Om tävlingen hamnar i Göteborg blir det första gången någonsin som ett stort ridsportsmästerskap arrangeras mitt inne i en stad. Ullevi är tänkt som huvudarena men evenemanget kommer att omfatta flera arenor och öppna platser i Göteborg.

– Det är en utmaning som passar evenemangsstaden Göteborg och jag är övertygad om att det kan bli ett oförglömligt mästerskap för både ryttare, göteborgare och alla besökare, säger evenemangschef Max Markusson på Göteborg & Co.

FEI European Championships arrangeras vartannat år, i somras gick det i danska Herning. Internationella ridsportförbundet, FEI, väntas besluta om vem som får arrangera EM 2017 någon gång nästa vår. Tävlingarna kommer att tv-sändas för 100 miljoner tittare.