Orientering Världens största orienteringstävling, O-ringen, kommer till Göteborg 2026. Flera tusen orienterare kommer att tävla under vecka 30 och Stora Holm på Hisingen blir tävlingens centrum.

Varje år lockar O-ringen runt 18-20 000 orienterare i alla åldrar från nybörjare till elit. Nu är det klart att O-ringen kommer till Göteborg för tredje gången 2026.

– Vi hoppas att både deltagare och besökare ska kunna kombinera härliga tävlingsdagar med det breda utbudet av restauranger och upplevelser som Göteborg har att erbjuda, säger Magnus Hallberg, vice vd och evenemangschef på Göteborg & Co.

O-ringenstad på Hisingen

O-ringenstad, som är tävlingens centrum, placeras på Stora Holm på Hisingen. Det är en lantlig idyll med korta avstånd till både tävlingsområden och storstadens puls.

– Förutom att vi kan bygga upp en camping som ligger ostört och naturskönt erbjuder också platsen mycket bra förutsättningar gällande infrastruktur och logistik, säger O-Ringens logistikchef Conny Gunnarsson.

Intensiv tävlingsvecka

Det blir cirka 125 klasser under tävlingsveckan, bland annat elittour, 5-dagars, 3-dagars, etappstart, ungdomsstafett och träningsbanor med tidtagning. O-ringen har arrangerats i Göteborg 2004 och 1990. Orienterare tävlar i grenarna orienteringslöpning, mountainbikeorientering och precisionsorientering.