Delas ut till alla hushåll. Göteborg fyller 400 år och med anledning av det har en jubileumskarta tagits fram. Den visar nästan 100 platser i staden och delas i dagarna ut till alla hushåll i Göteborg. “Det fina med kartan är att göteborgare själva varit med och valt ut favoritplatser i sin stad”, säger Mia Samuelsson, konstnärlig ledare på Göteborg & Co för jubileet.

Snart i en brevlåda nära dig – Jubileumskartan delas ut till alla hushåll i Göteborg. Foto: Katrine Hannermalm

Över 600 göteborgare har bidragit med favoritplatser, historier och illustrationer till Göteborgs jubileumskarta.

– Med kartan vill vi inspirera till att upptäcka nya delar av Göteborg, och samtidigt påminna om att en stad är alla sina platser, alla sina människor. Ditt Göteborg är mitt Göteborg, säger Roozbeh Behtaji, konstnärlig ledare på föreningen Göthenburgo som tagit fram Göteborgs jubileumskarta tillsammans med göteborgare och Göteborgs Stad.

Exempel på platser

Tio illustratörer fick ta sig an varsin stadsdel, som staden var indelad till och med förra året. Platser som finns med till exempel Kortedala torg, Kålltorps skateramp, hällmålningen i Tumlehed, Näsets badplats, Hökälla, Stigbergstorget, Slottsberget, Vättlefjäll, Götaplatsen och Stora Amundön.

Engagemang och delaktighet

Göteborgs jubileumskarta delas ut till alla hushåll i Göteborg under de kommande dagarna. Den går också att köpa på Turistbyrån vid Kungsportsplatsen.

– Jubileumskartan är ett av många sätt att fira Göteborgs 400-årsdag! Det fina med kartan är att göteborgare själva varit med och valt ut favoritplatser i sin stad. Det här är mycket av vad jubileet handlar om, engagemang och delaktighet, säger Mia Samuelsson, konstnärlig ledare på Göteborg & Co för 400-årsjubileet.