Självporträtt i urval. I somras postades tusen självporträtt med hashtagg iloveavenyn och en del av dem visades på en storbildsskärm på Avenyn. Nu ställs 26 av Instagram-bilderna ut, vernissage på torsdag 24 oktober.

Det postas självporträtt på sociala medier som aldrig förr. Trenden kallas ”selfies” och fotografiet tas ofta med en mobiltelefon hållen på en armlängds avstånd.

I somras hakade Avenyföreningen på trenden och erbjöd folk en stund i rampljuset på stadens paradgata Avenyn. Den som lade upp en selfie på Instagram med hashtaggen #iloveavenyn hade chansen att få se sig själv på storbildsskärmen på Avenyn 29-35 där Wallenstam bygger om gamla Avenygallerian.

– Under juli och augusti postades omkring tusen självporträtt. Ett hundratal visades på storbildsskärmen, säger Madeleine Wahlberg, centrumledare Avenyföreningen.

Konstnärliga uttryck ska ge Avenyn identitet
26 av självporträtten ingår nu i utställningen #iloveavenyn som pågår hela november ut.

– Vi har försökt att få med ett genomsnittligt urval av bilderna, både vad gäller ålder och bilduttryck, säger Madeleine Wahlberg.
Utställningen är en del av en långsiktig satsning för att ge konsten mer utrymme på Avenyn.

– Det är inte klart vad nästa konstprojekt blir. Men vi tyckte det var kul att inleda med en aktivitet där göteborgarna själva tog plats, säger Madeleine Wahlberg.

#iloveavenyn har vernissage torsdagen den 24 oktober klockan 14 på Mornington Hotel Stravaganza, Kungsportsavenyn 6