Hantverk och historia i Kronhuskvarteren. Ingen december utan julmarknad. Den första dagen i månaden öppnar Göteborgs äldsta och kanske största julmarknad – Kronhusjul. Då fylls Kronhuset och Kronhusbodarna av hantverk, mat och aktiviteter med historiska inslag.

Redan 1965 hölls den första julmarknaden i Kronhuset. Sedan dess har marknaden vuxit och idag brer den ut sig över hela Kronhuskvarteret och är ett av julstaden Göteborgs stora evenemang.

– I år har vi fler utställare i Kronhuset och på Kronhusgården finns både julbodar och ett mattorg, säger Sven Hagnell, producent på Historieverket som är med och arrangerar Kronhusjul tillsammans med Higab.

Det kommer bland annat bli guidade visningar av Kronhuset, julpyssel, historiska vandringar i Västra Nordstan och magishower. I Café Kronhuset serveras mat och fika.

Kronhusjul är en del av ett mer omfattande utvecklingsarbete av Västra Nordstan. Målet är en trygg och levande stadsdel där verksamheternas inriktning och utbud ska präglas av ett hållbarhetstänk.

Julmarknaden pågår från den 1 – 22 december och har öppet tisdag–söndag 11–18.