Positivparken ska locka fram barnasinnet. Först ut var Plikta men nu är det dags för Göteborgs andra utflyktslekpark att göra entré: Positivparken i Frölunda. En plats som de boende i omgivningen har fått bestämma utformningen av och resultatet har blivit därefter: en lek- och mötesplats för alla generationer.

Vill du spela landhockey, fotboll, basket, beachvolley eller boule? Eller kanske xylofon? Eller leka bondgård, träna parkour, hoppa studsmatta i en puckelpist eller träna motoriken i ett utegym? Ta en promenad i hundrastgården eller bara sitta ner och grilla dig en korv?

Ja, förutom den obligatoriska sandlådan, klätterställningen och rutschkanan har Positivparken i Frölunda allt och lite till som gör att den liksom föregångaren Plikta i Slottsskogen lär locka mer långväga besökare än bara de närmast boende, vilket gör att den förtjänar att tituleras som ”utflyktslekpark”.

Lekfull invigning på lördag
Ändå är det just de närmast boende som i stor utsträckning har varit med och bestämt hur parken invid Frölunda kulturhus och längs höghusen på Mandolingatan skulle utformas. Och då blev det som det blev: aktiviteter för alla åldrar och därmed en mötesplats för stadsdelens alla generationer.

Från och med 29 maj kommer det på vardagar och lördagar att finnas en bemannad fritidsverksamhet kallad Positivet, med inriktning på barn mellan 6 och 16 år, men redan lördag den 25 maj är det lagom högtidlig och mycket lekfull invigning av Positivparken. Många uppträdanden, femkamp, parkouruppvisning och historiska vandringar i området under ledning av guiden Einar Hansson står bland annat på programmet.

Invigningen av Positivparken pågår klockan 11 till 14 lördag 25 maj.