För cyklister från när och fjärran. Göteborgs cykelkarta finns nu i en nytryckt version. Kartan är på både engelska och svenska och inkluderar Mölndal. “Vi är jätteglada att cykelkartan är här, speciellt då efterfrågan från göteborgarna varit stor länge”, säger Gunilla Stenström, administrativ koordinator på Göteborg & Co.

Senast Göteborg hade en tryckt cykelkarta var 2015. Efter flera års önskemål från göteborgare och besökare och mycket planerande finns nu en ny tryckt cykelkarta.

– Vi har förbipasserande cykelturister från när och fjärran. Kattegattleden och Sverigeleden passerar strax intill Kungsportsplatsen, där turistinformationen ligger och med en cykelkarta i handen får cyklisterna den översikt de vill ha, säger Gunilla Stenström.

Sevärdheter, cykelpumpar och Styr & ställ

Kartan är på svenska och engelska. Både Göteborg och Mölndal finns med på kartan som tipsar om många sevärdheter. Cykelpumpar och Styr & ställ-cyklar är markerade. Kartan är gratis och kan hämtas på turistinformationen på Kungsportsplatsen när den öppnar igen. Den kan också beställas hos Göteborgs turistinformation.

Den nya cykelkartan presenteras på @goteborgcom.