600 kvadrat nära Järntorget. Den 1 september slår Mötesplats Göteborg upp sina portar alldeles intill Järntorget. Det är ett nytt informations- och kunskapscentrum för alla som verkar inom eller är nyfikna på föreningsliv, kooperativ och ideella organisationer.

Bemannad informationsdisk, datorer, konferensrum och en liten scen. Det är bara något av vad som ryms i Mötesplats Göteborgs lokaler. Här finns också ett kafé, tänkt att drivas av personer som behöver hjälp med att ta sig in på arbetsmarknaden, och ett ”mikrokontor”.

− Ett mikrokontor är ett litet rum med skåp, som föreningar som inte har egna lokaler kan hyra. Här kan de förvara sina papper och sedan komma hit vid behov och jobba på de tre skrivbordsplatser som finns på kontoret, säger Pia Svanqvist på Göteborgs föreningscenter.

För alla göteborgare
Med fönster ut mot gatan ligger en liten butik, där föreningar och kooperativ kan lämna in saker till försäljning. Dessutom kommer Öppna kanalen att sända från lokalerna.

Mötesplatsen vänder sig till alla göteborgare med intresse av det som brukar kallas social ekonomi.

− Lokalerna ska vara en resurs för föreningar och kooperativ, men alla är välkomna. Vi har tre publika datorer som finns till för att söka information om föreningar och olika projekt för den som vill engagera sig, säger Pia Svanqvist.

Svarta safirer underhåller
Den 1 september är det dags för invigning. Då blir det tal, tårta och musikunderhållning med delar av Göteborgsgruppen Svarta safirer.

Mötesplats Göteborg får stöd av Göteborgs Stad social resursförvaltning.